Surfgaarden Stagstrup
Surfgaarden Stagstrup er vores botilbud til personer med PTSD eller traumer. Beboerne på Surfgaarden Stagstrup kommer fra forskellige erhverv.
De fleste har oplevet traumatiske hændelser i forbindelse med deres arbejde som f.eks. politibetjent, fængselbetjent, redder mf., mens andre kommer med en anden baggrund.
Vi holder til på en stor gård og har 19 værelser samt en masse faciliteter til fællesskabet og aktiviteter.
Spørsmål & svar
-
Du kan blive taget i betragtning til et ophold på Surfgaarden Stagstrup, hvis du er påvirket af traumer eller PTSD i sådan grad, at du har svært ved at opretholde en hverdag og ikke kan opholde dig i dit eget hjem. Vi tager imod mennesker med forskellige erhvervsmæssige baggrunde med en overvægt af politifolk, veteraner, fængselsbetjente og mennesker som har arbejdet socialpædagogisk.
-
Du skal ikke nødvendigvis have fået stillet diagnosen PTSD, men skal have PTSD lignende symptomer. Effekten af at have oplevet noget traumatisk er typisk angst, øget alarmberedskab, selvisolation, misbrug, dårlige energiforvaltning etc. Flere af vores beboere bliver udredt i psykiatrien under deres ophold.
-
For at blive optaget på Surfgaarden Stagstrup, skal du enten være reelt hjemløs eller stå i en akut situation, hvor det ikke er muligt for dig at opholde dig i dit eget hjem. Sidsnævnte kriterie bliver omtalt som “funktionel hjemløs” i Serviceloven.
-
Mange mennesker med traumer eller PTSD oplever, at misbrug af forskellig art er en problematik, som følger med. Det har vi stor forståelse for. Det er dog et krav, at du forholder dig til og arbejder med dit misbrug, mens du er hos os. Vi accepterer heller ikke, at vores beboere er påvirkede i fællesområder, da det kan have negative følger for de andre beboere.
-
På Surfgaarden Stagstrup har vi 19 værelser. Flere har eget bad og toilet, mens andre deler bad, toilet, køkken og stue med to-tre andre beboere. Ud over de 19 værelser har vi hyggelige fællesstuer, et motionsrum med diverse træningsudstyr og store udearealer med shelters, sauna og koldtvandskar.
-
Nej, det er helt frivilligt, hvilke aktiviteter du deltager i. Når vi kører til vandet, er der nogle, som surfer, andre går en tur eller sidder og nyder udsigten. Udover surfing tilbyder vi mange forskellige typer aktiviteter, både ude og inde. Det handler ikke om, hvad du gør, men om at komme i flow – det vil sige, at du bliver så optaget af det, du gør, at du for en stund får en pause fra det tankemylder, der ofte følger med traumer og PTSD. Læs mere om vores hverdag og aktiviteter under menupunktet ophold.






Os der arbejder her
På Surfgaarden stagstrup bliver du mødt at en faglig kompetent og nærværende personalegruppe.
Det er relationen til både medarbejdere og beboere, der i høj grad er bærende i forhold til at genskabe lysten til livet og håbet om fremtiden.
Det pædagogiske hold
-
Britt
Pædagogisk medarbejder
-
Christian
Pædagogisk medarbejder
-
Christian
Pædagogisk medarbejder
-
Flemming
Pædagogisk medarbejder
-
Gitte
Pædagogisk medarbejder
-
Hans Henrik
Socialpædagog
-
Jeppe
Pædagogisk medarbejder
-
Klaus
Pædagogisk medarbejder
-
Louise
Pædagogisk medarbejder
-
Malte
Socialpædagog
-
Peter
Pædagogisk medarbejder
-
Tommy
Pædagogisk medarbejder
-
Vibeke
Medicinansvarlig og pædagogisk medarbejder
Rådgivningsholdet
-
Alma
Socialrådigiver
-
Marie
Sagsbehandler
-
Sidsel
Ledende socialrådgiver
Ledelsen
-
Anders
Forstander
-
Arne
Souschef
-
Louise
Afdelingsleder
Administration og øvrige funktioner
-
Cathrine
Pedel
-
Cecilia
Kommunikationsansvarlig
-
Christian
Bostøttekoordinator & socialpædagog
-
Jan
Administrativ medarbejder
-
Mari-Ann
Økonomiansvarlig
-
Matthias
Fysioterapeut
-
Morten
Pedel
-
Pia
Madmor