Om os

Vi tilbyder en rehabiliterende indsats overfor mennesker, som har oplevet noget traumatisk, og hvor flere har fået stillet diagnosen PTSD.  

Vores beboere har ofte været udsat for voldsomme hændelser i deres virke som veteraner, politibetjente, pædagoger, fængselsbetjente mf. 

Vi holder til i Thy og er derfor helt tæt på naturen. Det er vores kendetegn, at vi inddrager natur, aktiviteter og fællesskab som del af vores hverdag og dit ophold.  

På Surfgaarden er der nærvær og ro, og du bliver en del af et fællesskab med ligesindede medbeboere og omsorgsfulde medarbejdere.  

Læs mere om vores tilgang herunder.

“En af mine vigtigste opgaver er at tage godt imod dig. Det betyder meget for os, at du lander trygt og godt ”

— Alma, socialrådgiver

Vores tilgang

Fællesskab, aktiviteter, naturen og pædagogik udgør fundamentet i vores tilgang på Surfgaarden. Sammen danner de rammen for hverdagen og vores beboers individuelle rejse tilbage på sporet af et bedre liv.

Mange beboere på Surfgaarden har gennem længere tid isoleret sig fra omverdenen og har derfor haft perioder, hvor de har følt sig ensomme. Vi har forståelse for, at det kan være både overvældende og krævende at bryde med ensomheden og træde ind i et fællesskab.  

På Surfgaarden er hverdagsrutinerne, aktiviteterne og naturen omkring os grundstenene i vores fællesskab og de danner rammen for vores fælles oplevelser, binder os sammen som mennesker og styrker hver enkelt beboer. Vi vil støtte dig til at indgå i fællesskabet på den måde, der er muligt for dig, så du både føler tryghed, kontrol og ansvar i processen omkring din egen bedring og rehabilitering.  

Vi tror på, at du i vores rammer finder den nødvendige ro til at få skabt en stabil hverdag og herigennem opnår en accept og forståelse af din situation. Når du er i ro og trivsel, vil du begynde at få øje på nye handlemuligheder, drømme og veje at gå. 

Vores værdigrundlag

Vores pædagogiske tilgang og daglige arbejde udspringer af værdierne åbenhed, accept og fællesskab.

Åbenhed
Vi møder dig med åbenhed og er nysgerrige på, hvem du er og hvad du har med dig. Hvad er dine drømme og håb for fremtiden og hvordan kan vi støtte dig i at opnå disse. Dine perspektiver og ønsker for livet er fundamentet for dit ophold hos os.

Accept
Vi møder dig med accept og ser dig, som du er. Vi hjælper dig med at acceptere din nuværende situation og at du er eksperten i dit eget liv. Vi støtter dig, men du skal selv gå vejen. Denne accept vil gøre det lettere for dig at skabe en lysere fremtid.  

Fællesskab
På Surfgaarden tror vi på rehabilitering gennem relationer og fællesskaber. At møde ligesindede mennesker, som forstår dig og dine udfordringer, giver dig en oplevelse af, at du ikke er alene. Identitet skabes i samspil med andre mennesker.  

“Vores tilgang skaber trivsel - og udvikling skal bygges på et fundament af trivsel”

— Anders, Forstander

Vores pædagogiske tilgang

Vores pædagogiske fundament bygger på den narrative tilgang samt KRAP

Den narrative tilgang handler om at hjælpe dig med at skabe mening i dine oplevelser ved at udforske og omstrukturere dine fortællinger. I en PTSD-kontekst fokuserer den narrative tilgang på at anerkende de traumatiske hændelser som en del af din historie, uden at lade dem definere hele din identitet. Gennem samtaler hjælper vi dig med at opdage ressourcer, værdier og alternative perspektiver i din livsfortælling.

KRAP (Kognitiv, Ressourcefokuseret, Anerkendende Pædagogik) bringer yderligere værdi ved at lægge vægt på at anerkende dine styrker og skabe et miljø, hvor ressourcerne i dit liv kan træde frem. Den kognitive del hjælper med at udforske tanker og adfærdsmønstre, mens den ressourcefokuserede og anerkendende del støtter dig i at opdage og anvende dine egne potentialer.

Sammen gør den narrative tilgang og KRAP det muligt for dig at skabe en positiv udvikling og en stærkere selvforståelse, hvor dine til tider negative fortællinger ikke er de eneste, der definerer din historie og identitet.

Læs mere om den narrative tilgang og KRAP Dispuk // Psykologcentret